TANGAZDASÁG

Az iskola tangazdasága a Magyarkanizsa és Törökkanizsa településeket összekötő út mellett található. Az iskola tangazdasága magába foglalja a jól felszerelt gazdasági udvart, fóliasátrakat, növénytársulásos kertet, állattenyésztési-állategészségügyi építményeket, tankonyhát, valamint 90 hektár termőföldet. Mindez biztosítja a tanulók elméleti tudásánaka gyakorlatban valóalkalmazását, azaz a választott szakma magas szintű elsajátítását.

A mezőgazdasági technikusok elméleti és gyakorlati oktatáson az Öntözés tantárgyon keresztül ismerik meg a vízgazdálkodás módjait és fontosságát, természetes vizeink védelmét, a rendelkezésünkre álló vízkészlet megóvását.

A középiskola sikeresen részt vett a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) pályázatán, melynek keretében telepítésre került az iskola tangazdaságában egy szolárfa. Ez biztosítja a napenergia hasznosítása révén az udvar megvilágítását.

A fűtésszerelő szakos diákok a gyakorlati oktatás keretein belül megterveztek és kiviteleztek egy napkollektort, amely biztosítja a mosdók számára a melegvizet.

Az iskola évek óta részt vesz a Tisztább és zöldebb iskolákért elnevezésű programban, melynek célja a környezettudatosságra nevelés, valamint az iskola és környezetének szebbé, élhetőbbé tétele.

Ehhez fűződő konkrét tevékenység – a helyi önkormányzattal együttműködve – a komposztálási projekt, melynek keretében több száz lakos jutott ingyenesen komposztládákhoz és részesült ingyenes oktatásban az iskola tanárainak köszönve. Az iskola főépületében és a tangazdaságban is a szerves hulladék évek óta komposztálásra kerül – gyógynövények segítségével a komposztálási folyamat egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

Képek a Tangazdaság életéből