Машински техничар за компјутерско конструисање

Код смера: SNKA SA 4D06M

Током обуке полазници се прво упознају са традиционалним методама техничког цртања и уче и систематизују основе рачунарства, а затим савладавају основе рачунарског пројектовања. До краја четврте године моћи ће да самостално праве компјутерске моделе мањих машина, праве радионичке цртеже и занимљиве анимиране кратке филмове са симулацијом покрета. 

Током четири године, поред стицања знања о основама машинства, јак акценат ће бити на информатици и компјутерској графици. На овим часовима одељење се дели у две групе у нашим добро опремљеним информатичким учионицама, у којима сваки ученик има свој рачунар. 

Током школовања нашим ђацима пружамо много могућности да учествују на престижним такмичењима у Србији и Мађарској. Наша школа је поносна што су наши ученици постигли одличне резултате на овим такмичењима. 

Након успешног матурског испита, могу да наставе студије на техничким (машински, грађевински, електротехнички) факултетима или да се пријаве за информатичке студије. Скоро половина наших матураната наставља студије на матерњем језику на Високој техничкој школи струковних студија у Суботици. Наши ђаци који су постигли успех на  такмичењима имају добре шансе да конкуришу за државну стипендију у Мађарској, а многи од њих настављају студије на мађарском Универзитету. 

За оне који не желе даље да студирају, ова квалификација им омогућава да нађу посао као технички цртач, информатичар или предрадник.