Vízvezeték-, fűtés és klimatizálóberendezés-szerelő

Szak kódja: SNKA SA 3D25M

 

Iskolánk a képzés folyamán olyan általános gépészeti tantárgyakkal alapozza meg a szaktudást, mint a: műszaki rajz, gépészeti anyagismeret, vízvezetési-, valamint fűtés- és hűtéstechnikai ismeretek.

Már első osztálytól megkezdődik a központi fűtésű- valamint a légkondicionáló rendszerek kiépítésére és berendezéseire vonatkozó elméleti- és gyakorlati oktatás.

Második osztálytól ezen a szakon tanuló diákjainknak, az előbb említettek mellett, termo technikai-, mérési- és automatizálási ismertekkel bővül a szaktudásuk. A szakmai tantárgyak keretén belül diákjaink megismerkedhetnek a megújuló energiák korszerű felhasználási lehetőségeivel, valamint környezetbarát technológiák alkalmazásaival is.

Az oktatás során kiemelt hangsúlyt kap a szakszerű gyakorlati oktatás, amelyeket tanulóink az iskola tangazdaságának gépészeti tanműhelyében, valamint a környékbeli klímaberendezés üzemeltetői  és karbantartói vállalatokban sajátítanak el.

Az elvégzett tanulmányaik után elhelyezkedhetnek vízvezeték-, fűtés- és hűtéstechnika szerelői munkakörben illetve önálló épületgépészeti szerelő-karbantartó vállalkozásban.

Fő tantárgyak:

Általános tantárgyak:

Szaktantárgyak:

Gyakorlati oktatáson a következő feladatokat végzik el a tanulók:

-Magyar nyelv

-Szerb mint nem anyanyelv
-Angol nyelv / Német nyelv
-Testnevelés

-Műszaki rajz
-Gépelemek
-Műszaki mechanika
-Gépipari anyagok, gépipari nyersanyagok (és alapanyagok)

-fűtés- és hűtéstechnikai ismeretek

-vízvezetési ismeretek

– központi fűtésű- valamint vízvezeték rendszerek  kiépítése
– légkondicionáló rendszerek telepítése